Så tränar du med pollenallergi

En ny undersökning visa att många allergiker drar ner på träningen eller skippar den helt under pollensäsongen. Det finns dock både smarta knep, bra läkemedel och en chatbot (!) att ta hjälp av för att kunna fortsätta träna som vanligt.

Så tränar du med pollenallergi

Nästan en tredjedel av svenskarna lider av pollenallergi. Vanligaste symtomen är kliande, rinnande och röda ögon, kliande näsa och nysningar, snuva, trötthet och nästäppa – symtom som gör det svårt att utomhusträna som man brukar.

En ny undersökning, gjord av YouGov på uppdrag av läkemedelsföretaget Sanofi, visar att fyra av tio pollenallergiker drar ner på träningspassen – eller till och med struntar i dem helt – på grund av sina besvär. En tredjedel försöker hitta former som funkar, till exempel genom att träna på speciella tider under dygnet, flytta träningen inomhus eller ta läkemedel mot besvären.

För att underlätta för alla pollenallergiker har nu Sanofi tagit fram en tjänst där man kan "chatta" med tjänsten Polli via Facebook Messenger. Polli hämtar data från Naturhistoriska riksmuseet, som mäter pollen på 20 ställen i landet och genom chatten kan man dels få uppdaterade pollenrapporter och dels få tips på hur man bäst utför sin träning.

Läs mer på www.polli.se eller sök på Polli i Facebook Messenger.

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!