Så semestertränar du bäst

Tufft att hålla uppe träningsmotivationen i sommar? Här ger hälsoexperten Blossom Tainton sina bästa tips för dig som vill, men har svårt att komma till skott!

Blossom Tainton är en välkänd träningsprofil, som bland annat jobbar som instruktör och yogalärare på det digitala hälsoföretaget Yogobe.

Ett av hennes sommartips är att se träningen som ett sätt att umgås, snarare än som specifika träningspass. Låt fotbollar och badmintonrackets ligga framme på gräsmattan, ordna en femkamp med familjen. Lite och ofta är lika bra som mer sällan och längre. En halvtimmes rörelse om dagen är ett bra riktmärke!

Befinner man sig på resa kan man även kombinera träning med att upptäcka omgivningarna. Cykla, promenera, jogga, simma är aktiviteter som är lätta att utföra var som helst.

Tycker man det är för varmt att träna är Blossoms bästa tips att utnyttja morgontimmarna före frukost. Dagen får då dessutom en energifylld start.

Ett annat smart restips är att utnyttja träningstjänster, som till exempel Yogobe. Då har man alltid schyst träning med sig i datorn, paddan eller telefonen.

Källa: Yogobe