Minskar skärmtiden i sommarstugan?

Sommar, sol och massor av ledig tid… att använda mobiltelefonen? Nej, faktiskt inte visar glädjande nog en ny undersökning!

Har du också bestämt dig för att logga ut på riktigt under semestern i år? Då är du inte ensam. Enligt en ny undersökning, gjord av Novasol, minskar i alla fall folk som tillbringar tid i ett fritidshus, sitt skärmtittande med hela 59 procent under sommarledigheten. Åtta procent säger sig aldrig använda mobil, surfplatta eller dator och bara två procent ökar tiden vid skärmen.

Kul är det också att ungefär samma siffror gäller barn. 40 procent minskar sin skärmtid i fritidshuset och nio procent hänger aldrig vid paddan/mobilen/datorn. Antalet som ökar sin skärmtid är det samma som för vuxna – två procent.

Vad lägger vi då tiden på? Att vara ute i naturen! Sju av tio tillbringar mer tid i naturen än vad de brukar när de är i fritidshuset.

Och nej, minskningen går inte att förklara med dålig täckning, då 85 procent av de tillfrågade hade bra tillgång till internet i fritidshuset.