Matrapport med tydlig hälsotrend

YoGov har följt trenderna inom mat och hälsa i Norden sedan 2007 och nu släpper de sin nya rapport.

Vad är på gång i Norden? Vad äter vi idag och vad äter vi imorgon? YouGov har intervjuat 2 000 personer i åldern 16-64 år.

Här är några high lights från undersökningen:

  • 1 av 3 svenskar vill minska sitt köttätande.
  • 4 av 10 svenskar shar ökat sin konsumtion av ekologiskt det senaste året. 35 procent säger sig alltid eller oftast välja ekologiska produkter.
  • 5 av 10 svenskar anser att de äter hälsosamt.
  • Mindre kött, minskat matsvinn, samt lokala och säsongsbetonade produkter är det konsumenterna fokuserar på för att minska sin klimatpåverkan.
  • De som går på diet väljer främst lågkolhydratdieten.
  • Lika många som har gått upp i vikt under året har gått ner.
  • De flesta i undersökningen säger sig ha ökat sin träning det senaste året.
  • Majoriteten har dragit ner på sin konsumtion av alkohol.
  • Svenskar är inte särskilt positiva till insekter som mat. 38 procent säger definitivt nej, jämfört med 24 som säger ja.

 

 

Läs om hur du kan ge kroppen en nystart med individuellt utprovad kost, med hjälp av Hälsas webb-kurs ”Clean reset”!