Visdomsord från Dalai Lama

Den andlige ledaren Dalai Lama Malmö Live besökte konserthus – naturligtvis full av klokskaper!

Här är hans bästa tips för att fixa vardagen: 

Stop worrying – Det är inte lönt att oroa sig i onödan, det gör betydligt mycket mer skada än vad det gör nytta. Ta tag i det som är ett problem, att oroa sig innan tar bara massa energi till ingen nytta. Den energin är värd mer och bör läggas på något som värmer hjärtat.

Be kind and help others – Att hjälpa någon i sin omgivning ger så otroligt mycket. Att inte bara tänka på sig själv, utan även se att någon i omgivningen behöver en hjälpande hand eller en knuff i rätt riktning. Det ger ett lugn och en tillfredsställelse man kan känna långt efter.

Don’t let technology rule your life – Se din familj och din omgivning med stora öppna ögon, inte genom en kameralins eller vid sidan av telefonen/datorn. Att umgås och uppleva saker tillsammans är som balsam för själen och ger minnen man kan leva på länge!

Don’t argue and fight – just negotiate – Självklart finns det en anledning till att två träter, men det sprider så mycket negativitet och det är det oftast inte värt. Diskutera sakligt och försök att komma fram till en lösning där båda parter är nöjda och gör detta i lugn och ro, inte högljutt med yviga gester. 

Laugh more – Ett gott skratt förlänger livet, det har man hört många gånger. Det är ren sanning och faktum är att det inte bara ger dig några extra år utan att det också ger mer kvalitet i livet.

Källa: Clarion Hotel & Congress Malmö Live