Så vill vi träna 2019

Träningstrender kommer och går, det vet inte minst Friskis&Svettis som funnit i över 40 år och har över en halv miljon medlemmar. Men vad har de då sett när de tittat i spåkulan inför det nya året? Vilka motionstrender råder?

Harmoni, funktionella rörelser och att bli riktigt trött – det är vad vi helst vill ha ut av vår träning om man får tro Friskis&Svettis omvärldsspaning. Som exempel nämner de, i ett pressmeddelande, populariteten hos deras högintensiva HIT-pass och deras lugna yoga-pass. Många vill också vara i gymmet och forma sin träning efter individuella behov. ”När jag vill, på mitt sätt och med övningar som jag behöver”, beskriver de medlemmarnas inställning till gymmande. Att bli stark och smidig verkar också ligga på mångas träningsönskelista. Pass som Skivstång, Cirkelgym, Cirkelfys och Power lockar allt fler medlemmar.

En annan grupp som ökar är seniorerna, som blir fler och fler och äldre och äldre. Och de uppskattar det sociala mötet och vill träna ofta, gärna varje dag! Här är soft-passen populärast och gymträning när det finns instruktörer tillgängliga.

Hos Friskis&Svettis ser man också en trend i att allt fler vill träna i grupp igen. Under en period var den mer individuella träningen mest populär, men ser man alltså en ökning för gruppträning som jympa och spinning.

Och passet får gärna vara en upplevelse, något som ger mer än bara själva träningen. I pressmeddelandet berättar Friskis&Svettis om sitt nya Jympa Celebrate-pass, som beskrivs som ett festpass för gympaälskaren.