Varför måste man kräkas, mamma?

Detta – och mycket annat – ger de nya, fint illustrerade böckerna från Apotek Hjärtat svar på. Perfekta att ha hemma i vab-tider!

Många barn avskyr att ta mediciner när de är sjuka – något Apotek Hjärtat vill råda bot på genom att pedagogiskt förklara varför mediciner är bra och vad det egentligen är som händer i kroppen när vi är dåliga.

Nya Diarréboken, Kräkboken, Slemboken och Snorboken är fint tecknade av illustratören Louise Winblad och vi får i dem följa Pella som får vinterkräksjukan när caliciviruset Calle flyttar in i hennes mage, förkylningsviruset Rhino som bor i godisskålen, magsjukeviruset Maggan som bråkar i Fatimas mage och influensaviruset Ines som kroppen fajtas mot med hjälp av slem.

Böckerna finns att beställa på apotekhjartat.se

I ett pressmeddelande delar Apotek Hjärtat också med sig av sina bästa tips på hur man enklare kan få barn att ta mediciner: 

  • Låt barnet vara med och bestämma hur hen ska ta medicinen. Kanske blandat med sylt? Barn gillar medbestämmande!
  • Utöver att dela och blanda tabletter med sylt, yoghurt eller glass, finns det andra tablett-knep att ta till. På apoteket finns det t ex överdrag som gör tablettens yta hal och döljer smaken.
  • Gillar hen inte flytande medicin? Fråga efter alternativ på apoteket, ofta finns det istället droppar eller små tabletter.
  • Att få barn att acceptera vätskeersättning kan vara svårt. Men prova att frysa in den som isglass – kanske går det bättre!