Så gör du vårresan klimatsmart

Drömmer du om en weekendresa i vår, men tvekar då du inte vet hur det ska gå att kombinera med ditt miljösamvete? Det går dock alldeles utmärkt, med bara några få smarta tips i huvudet!

Rom, Paris, Barcelona… Det är kanske hit tankarna först går när vi spånar på en weekendresa i vår. Men det finns faktiskt mycket härligt på betydligt närmare håll. Ofta handlar det bara om att ställa om sitt fokus och inse fördelarna med att semestra på närmare håll. Dessutom kan det vara ganska spännande att bryta ny mark!

Så börja med att tänka ”Sverige” när du planerar vårresan. Eller kanske Danmark eller Norge om du bor nära gränsen.

Nästa steg är boendet. Här finns det jättebra möjligheter att välja ett miljöcertifierat hotell, eller till och med ett som är helt klimatneutralt.

Kolla sedan upp hur du bäst tar dig dit. Se det som en utmaning att hitta det allra trevligaste – och klimatvänligaste – boendet nära dig och kolla upp om du kan ta dig dit med cykel (10 miljöpoäng!) eller tåg.

Kanske hittar du något mysigt hotell på din egen ort? En staycation kan vara minst lika trevlig som en helg långt bort.

Ytterligare en insats för miljön gör du genom att kolla in matutbudet på resmålet. Minst miljöpåverkan gör de restauranger som serverar vegetarisk mat på lokala råvaror i säsong.

Ibland kan det vara svårt att pricka in ”alla rätt” på resan. Men då kan du alltid klimatkompensera.

Fin tur i vår!

Källa: Inspirerat av Svenska Mötens checklista för en klimatsmart weekend.

Sveriges grönaste företag – här är listan!

Fler veganer uppe i det blå!