Idag strejkar vi för miljön!

Inspirerade av Greta Thunbergs fantastiska miljöengagemang väljer allt fler att klimatstrejka på fredagar. Och idag – 15 mars – arrangeras Global Climate Strike For Future med manifestationer över hela världen!

Minst 114 kommuner i Sverige har registrerat sig för att klimatstrejka fredagen den 15 mars. Och intresset har spridit sig ut i världen – över 100 länder och fler än 1650 städer – har anslutit sig till Global Climate Strike For Future. Fantastiska siffror som gör klimatmanifestationen till den största och bredaste någonsin!

– Framtidsutsikterna ser alltmer katastrofala ut. Vi uppmanar landets elever, vuxna, föreningsliv och företag att göra gemensam sak med oss elever och studenter i #FridaysForFuture, säger Isabelle Axelsson, elev och talesperson för Global Strike for Future i Stockholm.

I Stockholm är det uppsamling vid Sergels Torg för klimatmarsch till Mynttorget/riksdagen kl 11.30. Kl 12.20 håller Greta Thunberg tal och det hålls en tyst minut. Därefter följer olika evenemang, bland annat med Choirs for Future och sång av Petra Marklund och Tjuvjakt.

Läs mer om uppropet här. 
Se kartan över alla registrerade pågående och planerade manifestationer: https://fridaysforfuture.org/eventmap 

Sveriges grönaste företag – här är listan!

Så gör du vårresan klimatsmart