”Grön kosmetika är framtiden”

År 2008 startade syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund det ekologiska hudvårdsmärket c/o Gerd. Produkter med råvaror som är etiskt riktiga för både natur, djur och människa är viktigt för dem båda.

När syskonparet äntligen startade varumärket (vars namn är en hyllning till mamma Gerd!) i en liten källarlokal hade de länge drömt om att ta tillvara på Lapplands örter och bär  – och förädla dem till lyxig kosmetika.

Vad är unikt med era produkter?​

– Oavsett om det rör sig om hår, hud eller kroppsprodukter vill man uppnå vissa egenskaper och där äger vi den kemiska kun­skapen att utveckla produkterna. Och eftersom vi själva verkat som terapeuter vet vi vilken funktion vi vill uppnå. 

Hur ser ni på framtiden när det gäller naturkosmetik?​

– I takt med en ökad medvetenhet om vikten av vad vi smörjer på oss, men även släpper ut i naturen, väljer allt fler naturkosmetik. Dit marknaden går kommer även utvecklingen. Vi har en helt annan palett med råvaror att arbeta med idag än för bara fem år sedan och framtiden är grön när det kommer till kosmetika.

Just nu är Johans favoritprodukt ”Cloudberry serum” med rikliga mängder C-vitamin och hjortronfrö- olja som innehåller karoten vilket ger ett naturligt glow på huden.

Varför ska jag byta ut min fungerande hudvård mot en naturlig?​

– För din egen skull och för naturens. Bara i Östersjön guppar det omkring 40 ton mikroplaster till följd av utsläpp från kosmetika. Många kosmetiska produkter innehåller CMR-ämnen* som man helt enligt lag får tillsätta för att ge en ”önskad” effekt som anses vara bra. Säljs ditt favoritmärke dess­utom i Kina så har de testats på djur. Vi har valt råvaror som är etiskt riktiga för både natur, djur och människa – där resultatet dessutom är helt fantastiskt. 

*cancerogena reproduktionsstörande mutagenhämmande ämnen.​

”Naturlig hudvård är långsiktig, den vårdar på riktigt”

6 skäl att frossa i citron – på huden!