Träningsboosta med superantioxidanten

Har du längtat efter komma igång med träning utomhus, men hindrats av att lederna känns stela? Då ska du testa att toppa frukosten med en kraftfull antioxidant som du säkert redan har hemma i kryddhyllan!

Golden Milk har seglat upp som en trenddryck bland alla hälsomedvetna, framförallt på grund av kryddningen som anses vara antiinflammatorisk och kunna lindra alltifrån magbesvär till depressioner. Och med ”kryddningen” menar vi förstås främst gurkmeja – denna superört som använts inom folkmedicinen (och ayurveda!) i tusentals år.

Att börja dagen med en kopp guldmjölk (som också består av ingefära, kanel, kardemumma och valfri växtbaserad mjölk) är dessutom superbra för dig som gått ut lite för hårt med vårträningen. Gurkmeja är nämligen en dunderkur mot stela leder. Kryddan innehåller antioxidanten kurkumin, som anses kunna stärka och göra lederna rörligare. 

För den som vill boosta kroppen yttligare med ett tillskott inför träningen kommer här tre tips från hälsokostkedjan Life:

1. Life FlexilettCurcumin

Life Flexilett Curcumin innehåller NovaSOL® gurkmejaextraktoch är dessutom förstärkt med vitamin C och D. Life Curcumin har en hög biotillgänglighet (hur väl det tas upp av kroppen) och är 185 gånger mer effektiv än vanlig gurkmeja.

2. Life Multi Sport

Life Multi Sport består av vitaminer och mineraler. Produkten är anpassad för personer som idrottar regelbundet och vitaminerna är av naturligt ursprung. Kapselskalet är vegetabiliskt och skapat av fibrer.

3. Life Vegetable Protein

Life Vegetable Protein är ett högkvalitativt vegetabiliskt proteinpulver. Produkten är uteslutande baserad på ärtproteinisolat och passar den som vill få i sig maximalt med protein men minimalt med kolhydrater och fett. Protein bidrar till att öka muskelmassan.

Så tränar du med pollenallergi