Hälften gör inte något åt dålig sömn

Vaknar du ofta och tänker: "Nej, inte en natt till!" Och sedan ligger du ändå där kvällen därpå, utan att ha tagit tag i sömnproblemen? En tröst är att du i alla fall inte är ensam!

Dålig sömn har blivit ett av vår tids stora folkproblem. Enligt en undersökning gjord av hälsokedjan Life har hela sju av tio svenskar drabbats av sömnproblem det senaste året. Och bland kvinnor är siffran ännu högre; där är åtta av tio drabbade.

– Sömn är kroppens egen medicin och är särskilt viktig för att bygga upp immunsystemet, för att få hjärnan att fungera normalt och för att motverka stress. Sömnproblem och stress går hand i hand. Det är vanligt att ha svårt att komma ner i varv och sova i djupsömn, säger Gunnel Åkerman, vd på Life.

Men trots att problemen är så vanliga är det få som gör något åt dem. 50 procent gör till exempel ingenting alls. Två av tio har tagit receptbelagda läkemedel, 13 procent har sökt läkarhjälp och lika många har sökt efter hjälp på internet. Bara knappt en av tio har provat växtbaserade läkemedel och kosttillskott.

–       Det finns naturliga kosttillskott som hjälper. Både för att motverka stress men också för att bidra till en djupare sömn, säger Gunnel Åkerman.

I ett pressmeddelande tipsar hon om tre:

1. Better You Natt

Better You Natt innehåller Vitamin B6 som bidrar till att minska utmattning och en normal psykisk balans. Det innehåller även GABA som är ett naturligt ämne och är en signalsubstans. Vilket innebär att det har en lugnande effekt.

2. KSM-66

KSM-66 innehåller ett ekologiskt fullspektrumextrakt av Ashwagandha och används vid trötthet och stress. Den används också vid fysisk och psykisk utmattning och som stöd för mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ.

3. Tyngdtäcke

Täcket bidrar till en lugnare sömn och gör en avslappnad. Tyngden skapar ett lätt tryck över kroppen och ger en kontinuerlig känsla av beröring och trygghet.

 

 

 

 

Hälsotrenderna som ska minska stressen