Poddlyssna för hälsan!

Letar du efter nya poddar inom hälsa och välmående? Det finns många poddar som gör gott. Ett helt nytt och spännande exempel är "Hälsa kommer inifrån", en podd som hälsoföretaget Holistic har startat ihop med journalisten Petra Månström, känd från Maratonpodden!

Den nya podden ska inspirera och sprida kunskap om nya vägar till hälsa och välmående, men utan pekpinnar och orimliga krav.

– Tillsammans har vi skapat podden som jag så länge har letat efter, en inspirerande podd om hälsa grundad på vetenskap. En podd som alla kan ta till sig, säger Petra Månström i ett pressmeddelande.

Vi ställde tre snabba frågor till Holistic i samband med poddens lansering idag!

Varför kände ni att det behövdes en podd som belyser hälsa inifrån?

– Man mår bättre när man mår bra. Så enkelt är det. Många människor vet inte ens hur bra de faktiskt KAN må. Man vänjer sig vid att ha lite ont. ”Det kommer med åldern. Inget att göra åt.” Man kanske får medicin som dämpar smärtan eller behandlar symtomet, men man får ingen hjälp med den grundläggande orsaken. Du kan göra väldigt mycket för din hälsa! Och det behöver inte vara svårt. Man kommer långt med små, enkla medel. Och det är aldrig för sent att börja. Vi vill inspirera och sprida kunskap – och tala om att det finns hjälp att få.

 På vilket sätt samspelar kosttillskott med andra faktorer som påverkar ett friskt liv?

– Kosttillskott upplevs av många som något negativt. Något man inte behöver. Men det är lika fel som att säga: Vi behöver inte näringsrik mat. Kosttillskott är inget märkvärdigt. Det är nyttig mat i koncentrerad form. Ett enkelt sätt att öka sitt näringsintag. Det är svårt och vissa fall omöjligt att få optimala mängder enbart via maten. Visst, vi har ingen näringsbrist i Sverige, vi får allt vi behöver via maten, säger många. Det är rätt, så tillvida att unga, friska människor i Sverige sällan får bristsjukdomar till följd av näringsbrist. Men ska vi nöja oss med det? Vi vill att folk ska må så bra som möjligt. Där spelar kosttillskott en viktig roll

Poddlyssna för hälsan!

I första avsnittet intervjuas Holistics grundare Bertil Wosk om hans syn på hälsa. I kommande avsnitt får vi möta sjuksköterskan och terapeuten Inger Erland Tångring och senare författaren och föreläsaren Ellinor Ladenberg. Kan ni avslöja fler gäster redan nu, och har ni någon ”drömgäst” och i så fall varför?

– I första hand är det experter som jobbar på Holistic eller som vi samarbetar med, som kommer att diskutera hälsa med programledaren Petra Månström. De besitter en otrolig kunskap och erfarenhet, som vi gärna delar med oss av. Sen kommer vi även bjuda in andra, spännande gäster. Det finns många drömgäster, men den viktigaste gästen är lyssnarna, som vi verkligen vill bjuda in. För hälsa är ett ämne som berör ALLA.

Första avsnittet har just lanserats och därefter kommer ett nytt ut varannan vecka. Åtta avsnitt är planerade från start och fler kommer. Podden finns på alla ställen där poddar finns som iTunes och Spotify (lyssna här!) samt på holistic.se/podd

Poddlyssna för hälsan!

 

3 andra poddar för kropp och själ

1. From the heart: conversations with Yoga Girl

I denna podd som kommer ut varje vecka får vi höra Rachel ”Yoga Girl” Bråthén, ibland med gäster,  dyka ner i ämnen så som kärlek, lust, tillit, balans, motgångar och förstås yoga och välmående. 

2. Rakt in i väggen.

En podd dedikerad till utmattningssyndrom men som även lyfter upp ämnen som ångest, PTSD, HSP, krav och prestationer. Grundare är Jennifer Frostelid och Alexander Eriksson som möttes i en självhjälpsgrupp för personer utmattningssyndrom och själva erbjuder även föreläsningar och självhjälp.

 

Poddlyssna för hälsan!

3. Vägen mot paradiset

I denna podd möter vi entreprenören Johannes Cullberg, grundaren av ekologiska butikskedjan Paradiset, som intervjuar ledande forskare, entreprenörer, atleter och personligheter inom hälsa och hållbarhet. Podden vill ge dig inspiration och verktyg att utveckla både din egen hälsa och planetens hälsa.