Trött och deppig på Stressfria dagen?

Sex av tio svenskar känner sig stressade, vilket ofrånkomligen leder till problem på lång sikt. Trötthet, sömnproblem och nedstämdhet är de vanligaste, visar en ny undersökning gjord av hälsokedjan Life.

Vi har under Stressfria dagen, den 28 maj, kunnat ta del av flera undersökningar som visar att svenskarna är ett stressat folk. I Lifes undersökning, där 2 700 svenskar har fått svara på frågor om hur de mår, uppger 65 procent att de har haft problem med stress det senaste året. Som mest pressade är personer i 18-30-årsåldern (8 av 10) och bland kvinnor är siffran betydligt högre än bland männen (71 procent respektive 59 procent).

Att känna stress behöver inte vara av ondo, om den är kortvarig.

– Däremot har långvarig och stegrande stress ofta allvarliga konsekvenser. Läkare har länge varnat för stressens bieffekter så som försämrat immunsystem. Därför är det extra viktigt att tänka på kost och sömn under hektiska perioder, säger Jeanette Engdahl, hälsocoach på Life i ett pressmeddelande.

De problem svenskarna oftast upplever vid stress är trötthet (60 procent), sömnproblem (50 procent), nedstämdhet (46 procent) och koncentrationssvårigheter (43 procent), visar Lifes undersökning.

Vill man boosta immunförsvaret tipsar Life om tre olika produkter:

Life D-vitamin Vegan 80mcg

Ett 100% veganskt tillskott med hög dos D-vitamin som är utvunnen ur lav. Vitamin D bidrar till många viktiga funktioner i kroppen. Bland annat till immunsystemets normala funktion och till att bibehålla normal benstomme.

Sporebiotic
Innehåller 3 miljarder mjölksyrabakterier i sporform per kapsel, baserade på uråldriga bakteriestammar. Bakterierna bidrar till en balanserad tarmflora vilket har en stor inverkan på kroppens välmående

KSM-66

Innehåller ett ekologiskt fullspektrumextrakt av Ashwagandha och används vid trötthet och stress. Den används också vid fysisk och psykisk utmattning och som stöd för mannens sexuella funktion och kvinnans reproduktiva organ.

 

 

 

Hälsotrenderna som ska minska stressen

Kom i balans med medveten stresshantering!

Satsa på en stressfri vardag