Så tränar vi helst

Powerwalks är mest poppis, många tränar ihop med en familjemedlem och 7 av 10 seniorer tror att de kommer att fortsätta träna efter 80. Det är några av resultaten i Garmins nya Fitnessrapport.

Undersökningen är gjord av Sifo, på uppdrag av Garmin, och totalt svarade 1100 svenskar som alla tränar minst en gång i veckan.

Vad gäller olika typer av träning hamnar powerwalks högst – det ägnar sig 64 procent åt. Lite mer tempo har de 24 procent som regelbundet löptränar. Styrketräning lockar 38 procent, vilket är en ökning med 27 procent sedan förra året!

Anledningarna till att man tränar är för att man vill bli piggare och gladare (64 procent) och för att gå ner i vikt (31 procent).

Bland seniorerna är det tre av fyra i åldern 65-79 år som tränar minst en gång i veckan. 68 procent av dem tror att de kommer att fortsätta med det efter att de fyllt 80.

Att träna ihop med en familjemedlem är också populärt. 25 procent av de tillfrågade gör det regelbundet tillsammans med sin partner och nära 4 av 10 gör det med någon i familjen.

– Att hitta träningsformer som hjälper oss att skapa rutin av träningen är viktigt, och tränar man med sin partner har man väldigt goda chanser att lyckas med det. Studier visar att par som börjar träna tillsammans inte bara är mer benägna att hålla sig till ett träningsschema, men också mer benägna att hålla ihop i sin relation, så det ser ju ljust ut för svenska folket, säger Marcus Bjärneroth, Director of Public/Media Relations på Garmin Nordic i ett pressmeddelande.

 

Träningsboosta med superantioxidanten

Träna för humörets skull!

Här tränar flest