Här tränar flest

Var i landet hittar vi de mest aktiva motionärerna? Ja, svaret tror sig hälsokedjan Life ha i Hälsobarometern för 2019.

Hälsobarometern bygger på 2 700 svar från svenskar i åldern 18 till 100 år. I denna kan man läsa att 60 procent av alla svenskar tränar minst en gång i veckan – men att aktivitetsnivån skiljer sig åt var i landet man bor.

Var tränar man då mest? Jo, i Jämtlands län! Här tränar 79 procent minst en gång i veckan. På andraplats kommer Blekinge län med 72 procent och på tredje plats hamnar Jönköpings län med 70 procent.

Och i botten, vilka hamnar där? Jo, Västmanlands län (50 procent) och Värmlands län (51 procent).

I undersökningen har man också ställt frågan om man anpassar sin kost efter träningen. Nja… Hela 77 procent äter precis som vanligt.

– Eftersom träning har många hälsofördelar är det glädjande att se att majoriteten av svenskarna tränar regelbundet. Bland annat har träning stressreducerande effekter samtidigt som det kan förebygga både sjukdomar och sömnproblem. Om du tränar regelbundet kan det dock vara klokt att anpassa kosten beroende på vad målet med din träning är. Kosttillskott innehållande kurkumin kan exempelvis öka rörligheten medan proteinpulver kan bidra till att öka muskelmassan, säger Christoffer Rapp, hälsocoach på Life i ett pressmeddelande.

I detta tipsar Life om tre kosttillskott som passar bra i kombination med träning:

1. Life Multivitamin Sport

Life Multivitamin Sport innehåller en hög dos av alla viktiga vitaminer och hela åtta mineraler som exempelvis järn, zink och krom anpassade för dem som tränar regelbundet. En tablett täcker dagsbehovet av viktiga vitaminer.

2. Life Flexilett Curcumin

Life Flexilett Curcumin innehåller NovaSOL® gurkmejaextraktoch är dessutom förstärkt med vitamin C och D. Kurkumin finns och är en kraftfull antioxidant som ökar rörligheten. LifeFlexilettCurcumin har en hög biotillgänglighet (hur väl det tas upp av kroppen) och är 185 gånger mer effektiv än vanlig gurkmeja.

3. Life Vegetable Protein

Life Vegetable Protein är ett högkvalitativt vegetabiliskt (vegan) proteinpulver som uteslutande är baserat på ärtproteinisolat. Produkten ger maximalt med protein men minimalt med kolhydrater och fett. Drycken löser sig lätt i valfri dryck och proteinet bidrar till att öka muskelmassan.

Så tränar vi helst

Så tränar du med pollenallergi