Basilika- och jordgubbsspritzer

Smakkombinationen i denna drink är så somrig och kan enkelt förändras med mynta/nektarin, mynta/vattenmelon – eller byt ut vattnet mot örtte! Kombuchan gör drinken extra festlig och nyttig med sina goda enzymer och bakterier. Det går även att använda kolsyrat mineralvatten för att få till bubbligheten

8 glas
1 kruka basilika
1 lime
500 g jordgubbar, snoppade
1 msk kokospalmsocker
2 dl vatten
1 bit ingefära
4 dl is, krossad
3 flaskor kombucha, naturell, bärig eller ingefärssmak

Hacka basilikan och lägg i en mixer tillsammans med finrivet skal och juice från en lime, jordgubbar, kokospalmsocker och vatten. Mixa hastigt ihop ingredienserna till salsakon­sistens.

Hyvla ingefäran tunt på längden.

Före servering: Blanda jordgubbssalsa med ingefära och is i en karaff. Fyll på med kombucha, rör runt och servera.

Näringsinnehåll/glas:
53 kcal
0,5 protein
0 g fett
12 g kolhydrater
1 g fibrer