Nektarinparfait med fikon och körsbär

Bananglass är enkelt att göra och kan varieras efter vad som finns i skafferi och frys. Till denna parfait har jag valt syrliga nektariner! Hemligheten med att få till rätt konsistens är att mixa med lite nötmjölk eller grädde. Godast blir det om den serveras direkt.

10 portioner

Parfait
4 frysta bananer, i bitar
2 nektariner
½ tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
½ dl kokosmjölk

Mandelsmörkräm
4 msk mandelsmör
2 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 tsk honung
1 nypa havssalt
Använd en stavmixer eller blender och mixa alla ingredienser.
Topping
2 fikon
16 körsbär
4 smulade kakor, t ex mandelkaka, havrekaka, eller använd rostade hasselnötter eller mandel

Lägg banan och urkärnade nektariner i en matberedare tillsammans med vaniljpulver, havssalt och kokosmjölk. Mixa till slät glasskonsistens.

Smaka av och servera med en gång, eller lägg in i en form i frysen i 2 timmar, och ta ut en stund före servering.

Servera i ett glas med fikon, körsbär, kaksmul och mandel­smörkräm.

Näringsinnehåll/portion:
149 kcal /2 g protein / 6 g fett / 20 g kolhydrater / 2 g fibrer

Basilika- och jordgubbsspritzer