Nektarinparfait med fikon och körsbär

10 portioner

Parfait
4 frysta bananer, i bitar
2 nektariner
½ tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt
½ dl kokosmjölk

Mandelsmörkräm
4 msk mandelsmör
2 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 tsk honung
1 nypa havssalt
Använd en stavmixer eller blender och mixa alla ingredienser.
Topping
2 fikon
16 körsbär
4 smulade kakor, t ex mandelkaka, havrekaka, eller använd rostade hasselnötter eller mandel

Lägg banan och urkärnade nektariner i en matberedare tillsammans med vaniljpulver, havssalt och kokosmjölk. Mixa till slät glasskonsistens.

Smaka av och servera med en gång, eller lägg in i en form i frysen i 2 timmar, och ta ut en stund före servering.

Servera i ett glas med fikon, körsbär, kaksmul och mandel­smörkräm.

Näringsinnehåll/portion:
149 kcal /2 g protein / 6 g fett / 20 g kolhydrater / 2 g fibrer

Basilika- och jordgubbsspritzer