4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk olivolja
8 tomater
150 g cashewnötter
1 msk färsk, riven ingefära
1 msk garam masala
salt
300 g blomkål
1 kruka koriander
½ huvud isbergssallad
1 dl soygurt
½ kruka mynta
örtsalt
svartpeppar
Hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i olja. Hacka tomaterna grovt och låt dem fräsa med. Rör om. När tomaterna är upplösta är det klart att mixas. Kör med 100 g av cashewnötterna.
Häll tillbaka röran ner i pannan. Späd eventuellt med en eller ett par matskedar vatten för en något lösare konsistens.
Rör i ingefära och garam masala. Smaka av med salt. Låt puttra på låg värme.
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Koka blomkålen al dente, cirka tre till fem minuter. Lägg ner i nöt- och tomatröran. Strö på koriander.
Strimla isbergssalladen. Rör ihop soygurt med hackad mynta. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Servera salladen med den friska dressingen.
Näringsinnehåll/portion:
351 kcal / 12 g protein / 24 g fett / 18 g kolhydrater