Höstbäriga pannkakscrepes

4 portioner

150 g durramjöl eller rismjöl
½ tsk havssalt
1 tsk mald ingefära
1 krm svartpeppar
1 tsk spirulinapulver
1 ägg alt 1 msk malda chiafrön
400 ml kokosmjölk
3 msk kokosolja, 1 till smeten och resten att steka i
1 päron
1 dl björnbär, färska eller frysta
1 färskt fikon
1 dl blåbär, färska eller frysta
2 msk kokospalmsocker
1 msk potatismjöl
Ingefärssirap
¾ dl lönnsirap
½ lime, juice
1 tsk färskriven ingefära
1 nypa havssalt
1 tsk kanderad ingefära

Till servering
vispad kokosgrädde
blåbärspulver
kanderad ingefära, finhackad

Så här gör du: 

Blanda alla torra ingredienser till smeten i en bunke. Tillsätt kokosmjölken under omrörning samt en matsked smält kokos­olja. Vispa helt slätt. Ställ åt sidan 10 minuter före gräddning.

Hetta upp ½ tesked kokosolja i en panna. Tillsätt 3/4 deciliter smet och stek pannkakorna på medelhög värme.

Skär päronet i centimeterstora bitar och lägg i en bunke. Tillsätt björnbär, delade en gång, fikon, skuret i mindre bitar, och blåbär.

Rör ner kokospalmsocker och potatismjöl.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg en hög av fyllningen mitt på pannkakan. Rulla ihop och placera i en ugnsform allteftersom de blir klara.

Ringla över två matskedar ingefärssirap och grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Mixa lönnsirap, limejuice, ingefära och havssalt till sirapen i en blender eller med stavmixer. Häll upp i en flaska.

Kyl först kokosmjölken i 8 timmar för att kunna vispa den till grädde. Använd bara den tjocka grädden i burken och vispa med elvisp. Smaka eventuellt av med vaniljpulver.
Servera crepesen med kokosgrädde, ingefärssirap, blåbärspulver och kanderad ingefära.

Näringsinnehåll/portion (utan tillbehör):
501 kcal / 8 g protein / 30 g fett / 50 g kolhydrater

Rödbetschokladtårta med bär

Ljuvlig avokado-cheesecake!

Basilika- och jordgubbsspritzer