Svajpa rätt i nätdejtingdjungeln!

Hälsas före detta matkreatör, Pia Hall, har skrivit en bok om nätdejting för människor 
i medelåldern. Hon menar att bästa tiden att dejta är när kraven på att leva hela livet tillsammans är borta.​


Svajpa rätt i nätdejtingdjungeln!
Författaren Pia Hall tycker inte att vi ska ta nätdejtandet på så stort allvar. ”Se till att ha roligt!” är hennes tips.

Hej Pia! Du har skrivit en dejtingbok tillsammans med en ”misslyckad” dejt. Berätta!

– Det var inte en misslyckad dejt. Det är det som är min poäng. Du behöver inte ta nätdejtandet på så stort allvar utan framför allt se till att ha roligt. Man lär sig något om sig själv och världen vid varje ny dejt. Även om du inte träffar den stora passionen, kanske du träffar en intressant person och har ett kul möte.

Så hur var det den där gången?

– Jo, det var en Tinderdejt. När vi sågs hade vi jättetrevligt men det fanns ingen kärlek i luften. Eftersom vi ändå gillade varandra beslöt vi oss för att hålla kontakten. Jag berättade att jag hade dejtat mycket och då tyckte han att jag skulle skriva en bok om det. Jag kontrade med ”då får du ge ut den” för han driver ett förlag. Och så blev det.

Du har med många givande citat i boken. Hur många personer har du intervjuat?

– Ett tjugotal personer, lite fler män än kvinnor för det var ju dem jag kom i kontakt med när jag dejtade. Några fick den lite ovanliga frågan om jag kunde få använda deras presentationstexter. 

 

Svajpa rätt i nätdejtingdjungeln!
Boken ”Svajpa rätt” (Stenberg-Schentz Förlag) skrev Pia Hall efter att själv ha nätdejtat mycket – och fått rådet att ge ut en bok av just en dejt!

​Om du fick ge ett enda råd om hur man ska lyckas där ute?

– Att vara tydlig. Först får man fundera ut vad man vill ha ut av en relation, sedan formulera det för sig själv och vara tydlig i sin presentation med vad man kommit fram till. Och sedan verkligen försöka ha kul. 

Hur har det gått? Har du träffat någon? 

– Ja, nu träffar jag någon som jag mött på en dejtingsajt. Vi får se hur det går. ​

Kärlek – hur funkar det?

Så går du vidare 
efter otrohet​