Hon jobbar i magbakteriernas tjänst!​

Aline de Santa Izabel är forskaren från 
Rio de Janeiro, som är passionerad när det gäller våra mikrobiom. Nu vill hon lära oss allt om magens mikroorganismer och hur viktiga de är för hälsan!​

Hon flyttade till Sverige för tio år sedan för att studera på Chalmers och KTH – och förälskade sig i Sverige och den innovationskultur som finns här. Den passar Aline de Santa Izabel som redan som liten flicka drömde om egna forskningsupptäckter som skulle påverka samhället. Idag har hon startat det banbrytande företaget ”the Synbiotic kitchen”, som bygger på det hon kallar synbiotisk näring –ett nytt, vetenskapligt underbyggt sätt att inkludera mer av både pro- och prebiotisk mat i vår kost, som är bevisat bra för maghälsan och hälsan i stort. 

– Mirobiom-världen fascinerar mig, jag har forskat om och jobbat med mikrober under det mesta av min karriär, berättar Aline. 

Hur jobbar The Synbiotic kitchen?

– Vi erbjuder workshops och seminarier om mag- och tarmhälsa, fermentering och synbiotika, för både grupper, individer och företag, för att skapa balans i våra mikrobiom genom mat.  Man kan säga att vi lär människor hur de kan ”laga mat med bakterier” för bättre mag-tarmhälsa.

Varför är det så viktigt med ett hälosamt mikrobiom och hur får vi det? 

– Mikriobiomet anses vara den viktigaste upptäckten inom medicin i vår tid. Vi är värdar till trillioner av mikrober både i och utanpå våra kroppar, mestadels i magen, vilka är direkt kopplade till hälsa och välmående. Genom ett balanserat mikrobiom kan vi leva ett friskare och lyckligare liv och förbättra humör, prestatoner och inlärning. Det uppnår vi genom fermenterad mat som är rik på fibrer, polyfenoler och andra fytokemikalier, samt allsidig kost och undvikande av hårt processad mat.