4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 cm färsk gurkmeja, kan uteslutas
4 färsk ingefära, kan utelsutas
½ fänkål
1 gul paprika, liten
2 msk kokosolja
2 msk äppelcidervinäger
200 g rotselleri
12 dl vatten
1-2 tsk grön curry
1 msk grönsaksbuljong
1 msk ljus misopasta
200 g grönkål, ca 1 liter blad
300 ml kokosmjölk
1 msk tamari
50 g spenat
½ citron, juice
Örtsalt
200 g kantareller
1 msk ghee eller smör
Salt och peppar
Skala lök och vitlök, hacka dem grovt.
Skala gurkmeja och ingefära, hacka dem grovt.
Skölj fänkålen och skär i mindre bitar, ihop med paprikan.
Hetta upp kokosolja i en kastrull, tillsätt allt hackat och rör runt. Sänk värmen till medelhög.
När löken mjuknat, häll på äppelcidervinäger och låt den reducera.
Skala och skär rotselleri i mindre bitar, tillsätt den tillsammans med vatten, grön curry, grönsaksbuljong och ljus misopasta, koka upp under lock och koka på låg värme i ca 20 minuter.
Repa grönkålen (avlägsna stammen) och hacka grovt. Tillsätt den på slutet och låt ligga i buljongen 5 minuter under lock utan värme.
Häll i kokosmjölk, tamari och spenat. Mixa soppan slät och smaka av med citron och örtsalt.
Stek kantarellerna gyllene i ghee, slät och peppar. Toppa soppan med kantareller.