Rödbetssoppa med japansk twist

Boosta kroppen med antioxidanter, fibrer och nitrat (som ger mer uthållighet) med rödbetor i denna supersoppa med japansk twist.

Denna soppa är inte bara god, vacker och stärkande, den är både mjölkfri, rik på folat, zink, magnesium, Vitamin C och kalcium. Och med ingredienserna umeboshi och furikake får den en spännande japansk touch!

 

4 portioner

600 g rödbetor, tvättade

1 zucchini

2 rödlök

½ röd chili, utan kärnor

2 msk olivolja

400 ml kokosmjölk

2 lime, juice och finrivet skal

1 msk umeboshi (mjölksyrat torkat japanskt plommon)

2 msk miso av korn (t ex Barley)

1-2 msk finriven ingefära

8 dl hett vatten, från vattenkokaren

 

Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.

Tvätta och ansa rödbetorna, skär dem i mindre bitar tillsammans med zucchini, skalad rödlök och chili. Lägg på en plåt och vänd runt med olivolja. Rosta i ugnen i ca 50 minuter, tills betorna känns mjuka.

Låt dem svalna något och häll därefter blandningen i en blenderkanna. 

Fyll på med kokosmjölk, juice och finrivet skal av lime, umeboshi, miso, ingefära och vatten. 

Mixa soppan slät och smaka av. Servera med kokosmjölk/kokosyoghurt på toppen och furikake (japansk fröblandning).

Grönkålssoppa med spenat och grön curry

Marockansk tofu & aubergine på flatbread

Granatäppelraita