Att använda alger i maten kan vara utmanande, men här blir det en fullträff. Smaklig måltid!
4 portioner
2 dl hirs
1 msk rostad sesamolja
1 msk tamari
½ msk spirulina
2 msk kokosolja
200 g haricotsverts
200 g ostronskivling
2 msk tamari
2 msk äppelcidervinäger
1 msk ingefära, finhackad
Koka hirsen i dubbel mängd vatten i 15 minuter. Häll sedan upp hirsen i en bunke för att svalna.
Tillsätt sesamolja, tamari och spirulina, blanda runt så att alla små korn blivit härligt gröna.
Stek haricotsverts och 1 msk finhackad ingefära i 1 msk kokosolja på medelhög värme i 5-8 minuter. Tillsätt (1 msk) äppelcidervinäger och (1 msk) tamari och låt det koka in. Ställ åt sidan till servering.
Riv ostronskivlingen i mindre bitar och stek på medelhög värme i 1 msk kokosolja i 8 minuter
Tillsätt 1 msk äppelcidervinäger och 1 msk tamari, vänd runt och låt smakerna koka in i svampen.
Servera med rödbetsröran och serveringstillbehöran här nedanför!
Rödbetsröra:
3 dl rostade pekannötter (rosta i ugn i 20 min, 120 grader)
200 g rödbetor, rostade
½ citron, juice och finrivet skal
1 tsk örtsalt
½ svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
½ – 1 dl vatten
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare. Tillsätt vattnet på slutet för att få röran till önskad konsistens. Smaka av och förvara svalt till servering.
Till servering:
Vattenkrasse eller liknade små skott
4 msk furikake (japansk fröblandning)
1 salladhuvud, sorten batavia
1 blodgrape
1 dl kimchi
.