Guacamole med kimchi
Vad vore en tacokväll utan guacamole? Med denna uppdaterade variant får även magbakterierna festa loss med hjälp av kimchi (fermenterade grönsaker)!
4 portioner
2 avokado
20 g koriander
1 dl kimchi
1 lime, juice + finrivet skal
1 msk olivolja
1 tsk örtsalt
Mosa avokadon med en gaffel i en skål.
Finhacka koriander och blanda den med avokado, kimchi, lime, olivolja och örtsalt.
Förvara svalt till servering.

Tomatsallad med pekannötter
4 portioner
3 tomater
1 dl pekannötter
½ röd chili
1 dl strimlad salladslök
½ tsk havssalt
1 lime, juice och finrivet skal
2 msk olivolja
1 pressad vitlök
Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål.
Hacka nötterna grovt och finhacka chilin.
Blanda dem tillsammans med tomat, salladslök, havssalt, lime, olivolja och pressad vitlök.
Servera tomatsalladen rumstempererad, som tillbehör.