Mexikanska röror med en twist


Guacamole med kimchi

Vad vore en tacokväll utan guacamole? Med denna uppdaterade variant får även magbakterierna festa loss med hjälp av kimchi (fermenterade grönsaker)!

4 portioner

2 avokado

20 g koriander

1 dl kimchi

1 lime, juice + finrivet skal 

1 msk olivolja

1 tsk örtsalt

Mosa avokadon med en gaffel i en skål.

Finhacka koriander och blanda den med avokado, kimchi, lime, olivolja och örtsalt. 

Förvara svalt till servering.

 

 

 

 

 

 

Mexikanska röror med en twist

Tomatsallad med pekannötter

4 portioner

3 tomater

1 dl pekannötter

½ röd chili

1 dl strimlad salladslök

½ tsk havssalt

1 lime, juice och finrivet skal

2 msk olivolja

1 pressad vitlök

 

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål.

Hacka nötterna grovt och finhacka chilin. 

Blanda dem tillsammans med tomat, salladslök, havssalt, lime, olivolja och pressad vitlök. 
Servera tomatsalladen rumstempererad, som tillbehör.

 

Tacokryddad ostronskivling

Tacofeeling i fräscha blad

Kryddig nachos och texmex-röra på ärtor