Maxa hälsan med ayurveda

Hur kan vi kombinera traditionell kunskap med en modern livsstil? Bokaktuella ayurveda-profilen Janesh Vaidya delar med sig av sina bästa tips för att maximera hälsan – och förklarar det största misstaget som vi nutidsmänniskor gör.


Maxa hälsan med ayurveda
”Ayurveda – traditionell kunskap för en modern livsstil” (Norstedts) innehåller fler av Janesh Vaidyas tips.

Vilka är det största misstagen vi nutidsmänniskor gör när det kommer till hälsan?

– I vårt stressiga samhälle, med snabb mat och snabb död, så stänger vi ofta av kroppens signaler med snabba lösningar istället för att prioritera att ta hand om vår kropp, vårt sinne och vår andlighet som en helhet och söka efter orsaken till våra problem. 

På vilket sätt kan ayurveda hjälpa oss till ett mer hälsosamt liv?

– Ayurveda är en hållbar och naturlig lösning för optimal hälsa. I samband med föreläsningen kring min nya bok kommer jag att presentera ett 21-dagarsprogram som går att använda hemma för att uppnå maximal hälsa och lycka i livet.

Vilka är de viktigaste förändringarna vi kan göra för att maximera vår hälsa?

– Jag rekommenderar dig att börja med att hitta dina NDE (Nuvarande Dominerande Element). Detta kan du få hjälp att göra genom ett självtest som finns på min hemsida (www.janeshvaidya.com). När du har hittat dina NDE kan du hitta den rätta maten och livsstilen för just dig. 

Vilket är den största missuppfattningen vi i väst har kring ayurveda?

– De flesta tror att ayurveda innebär att få massage och ta örtpiller för olika symtom. Därför har mitt mål de senaste 15 åren varit att presentera ayurveda som en livsstil som går att praktisera av vem som helst, var som helst i världen. De flesta förändringarna är helt gratis eftersom maten är den främsta medicinen och förändrad livsstil den främsta terapin.

 

Eva Forsberg Schinkler: Ayurveda ger mig styrka​!

Värmande ayurvedisk gryta