Asiatiska sötpotatisbiffar med wokade grönsaker – Färgsprakande vegomat

Asiatiskt kryddade sötpotatisbiffar med linser blir en färgsprakande vegomåltid tillsammans med wokade grönsaker och sweet chilisås – en fröjd för både öga och gom!

Asiatiskt kryddade sötpotatisbiffar med linser blir en färgsprakande vegomåltid tillsammans med wokade grönsaker och sweet chilisås – en fröjd för både öga och gom!

Recept: Caroline Hofberg.

Sötpotatispuckar med sweet chili och wokade grönsaker

4 portioner

Du behöver:

Sötpotatisbiffar:
ca 500 g sötpotatis
1 dl röda linser
1 röd chilifrukt
1 dl hackad purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk färsk riven ingefära
3 msk hackad koriander
ca 1 tsk salt
2 krm sambal oelek
ca 3 msk potatismjöl

Wokade grönsaker:
250 g färsk broccoli
1 paprika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
150 g sockerärter
3 msk finhackad färsk ingefära
3 dl fryst fintärnad mango
1 1/2 dl rostade cashewnötter

Till stekning:
sesamfrö, gärna vitt och svart
jordnöts- eller solrosolja

Servera med:
sweet chilisås
limeklyftor

Gör så här:

1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen, 8–10 minuter. Låt rinna av genom en sil och pressa ur all vätska.

2. Låt potatis och linser svalna något och mosa till en grynig massa. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

3. Blanda sötpotatis, linser, chili, purjolök, pressad vitlök, ingefära, koriander, salt, sambal oelek och potatismjöl. Om smeten känns för lös, tillsätt mer potatismjöl.

4. Forma smeten till 16 biffar och vänd dem i sesamfrö. Stek biffarna i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida. Servera med sweet chilisås, wokade grönsaker och limeklyftor.

Wokade grönsaker med cashewnötter

1. Dela 250 g färsk broccoli i buketter och skär stammarna i skivor.

2. Strimla 1 paprika, klyfta 1 rödlök och hacka 3 vitlöksklyftor. Stek alltsammans på hög värme i en wok eller stor panna med jordnöts- eller solrosolja.

3. Tillsätt 150 g sockerärter och 3 msk finhackad färsk ingefära på slutet. Vänd ner 3 dl fryst fintärnad mango. Smaka av med salt.

4. Strö över 1 1/2 dl rostade cashewnötter och hackad färsk koriander.

Fler läckra vegorecept från Tidningen Hälsa:

Vegetarisk brunchfavorit: Svamptoast med sötpotatis, ägg och broccoli

Bakad potatis med krämig ost- och svampröra

Grön ärtsoppa med crème fraiche och basilika – krämig och snabblagad vardagsfavorit