Färskostdippa med rödbeta – festligt & färglatt

En röra passar perfekt som tilltugg och snacks. Rotfrukter och syrlig färskost är en perfekt kombination och den är enkel att göra. Variera din röra med exempelvis bakad sötpotatis, pumpa, rotselleri eller palsternacka. 

En röra passar perfekt som tilltugg och snacks. Rotfrukter och syrlig färskost är en perfekt kombination och den är enkel att göra. Variera din röra med exempelvis bakad sötpotatis, pumpa, rotselleri eller palsternacka. 

 Recept Cecilia Davidsson  Foto Eva Hildén

Färskoströra med rödbeta

Ca 4 dl röra / 10 minuter

Du behöver 

1 rödbeta, ca 140 g kokt
300 g färskost, gärna av havre så blir det laktosfritt
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar från kvarn
1 msk avokadoolja eller olivolja 

Till servering 

800 g morötter i olika färger 

Gör så här

1. Mixa rödbeta, färskost, örtsalt, peppar och avokadoolja i en matberedare. Smaka av och förvara svalt till servering.
2. Skrubba morötterna med en grönsaksborste. Dela dem och lägg dem i kallt vatten till servering.

Tips!
Gurkstavar, selleristjälkar och små blomkålsbuketter är också gott att dippa i färskoströran.

Mexikanska röror med en twist

Rödbetsmandelmjölk med vanilj

Rödbetschokladtårta med bär