Färskoströra med rödbeta

 Recept Cecilia Davidsson  Foto Eva Hildén

Färskoströra med rödbeta

Ca 4 dl röra / 10 minuter

Du behöver 

1 rödbeta, ca 140 g kokt
300 g färskost, gärna av havre så blir det laktosfritt
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar från kvarn
1 msk avokadoolja eller olivolja 

Till servering 

800 g morötter i olika färger 

Gör så här

1. Mixa rödbeta, färskost, örtsalt, peppar och avokadoolja i en matberedare. Smaka av och förvara svalt till servering.
2. Skrubba morötterna med en grönsaksborste. Dela dem och lägg dem i kallt vatten till servering.

Tips!
Gurkstavar, selleristjälkar och små blomkålsbuketter är också gott att dippa i färskoströran.

Mexikanska röror med en twist

Rödbetsmandelmjölk med vanilj

Rödbetschokladtårta med bär