En röra passar perfekt som tilltugg och snacks. Rotfrukter och syrlig färskost är en perfekt kombination och den är enkel att göra. Variera din röra med exempelvis bakad sötpotatis, pumpa, rotselleri eller palsternacka.
Recept Cecilia Davidsson Foto Eva Hildén
Färskoströra med rödbeta
Ca 4 dl röra / 10 minuter
Du behöver
1 rödbeta, ca 140 g kokt
300 g färskost, gärna av havre så blir det laktosfritt
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar från kvarn
1 msk avokadoolja eller olivolja
Till servering
800 g morötter i olika färger
Gör så här
1. Mixa rödbeta, färskost, örtsalt, peppar och avokadoolja i en matberedare. Smaka av och förvara svalt till servering.
2. Skrubba morötterna med en grönsaksborste. Dela dem och lägg dem i kallt vatten till servering.
Tips!
Gurkstavar, selleristjälkar och små blomkålsbuketter är också gott att dippa i färskoströran.