Blommig sommarsallad

En vacker bladgrön sallad kröner varje måltid! De bittra bladen är perfekta för matsmältningen och rädisorna likaså.

Recept Cecilia Davidsson  Foto Eva Hildén

Blommig sommarsallad

8 portioner

Du behöver:

20 g maskrosblad
50 g sallad
50 g rucola
½ gul eller grön zucchini
4–6 rädisor
4 blommor, ringblomma eller tagetes
½ citron, finrivet skal.

Gör så här:

1. Skölj maskrosblad, sallad och rucola. Använd en salladsslunga att torka bladen med.
2. Strimla zucchini på längden. Använd mandolin och skär rädisorna tunt.
3. Lossa bladen från blommorna. Vänd runt samtliga ingredienser tillsammans med finrivet citronskal.
4. Förvara svalt under en fuktig handduk eller papper fram till servering.

Spenatsoppa med nöttopping

Bjud på grön sommarbuffé!

Recept: Grönsakslasagne och rotsellericarpaccio