Den här gröna godingen kommer du att vilja dricka om och om igen i sommar! En ren hälsoboost som är gjord av nässlor, äppeljuice, citron och ingefära.
Recept Cecilia Davidsson Foto Eva Hildén
Den klorofyllrika nässlan kommer tidigt och stannar ända fram till oktober – så ta för dig! Stickigheten försvinner när du mixar den. Så använd rikligt i smoothie, juice, soppa och festliga drinkar.
Nässeldrink med kombucha
8–10 glas
1 liter äppeljuice
30 g nässlor
4 cm ingefära
1 msk citronjuice
330 ml kombucha (recept, se länkarna nedan. Finns också att köpa i välsorterade matbutiker)
1. Mixa 5 dl äppeljuice med nässlor, ingefära och citronjuice i en blender i en minut.
2. Sila juicen genom en finmaskig sil. Blanda med resterande juice.
3. Häll upp i glas, lägg ner en isbit i varje glas och toppa därefter med kombucha.
4. Juicen går bra att göra i förväg. Förvara svalt till servering.
Psst!
Visste du? Nässlan är rik på järn, vitamin A och C samt nästan alla mineraler! Den fungerar vätskedrivande och anses vara en av våra främsta läkeväxter.
Läs även:
Skåla med superdrycken kombucha – för fysisk och psykisk hälsa!