Smarriga godisremmar

När godissuget slår till kan du med gott samvete smaska på de här hemlagade remmarna! Det här godiset tål de flesta eftersom det är gluten-, laktos- och äggfritt. Dessutom innehåller det inte vanligt socker. Nyttigt är det också - välj gärna ekologiska bär!

Sötsura godisremmar med bär och frukt

De här sötsura bär- och fruktremmarna är betydligt nyttigare än godisremmarna från affären. Se till att bre ut bärsmeten så jämnt som möjligt på plåten – smeten får inte bli för tunn i kanterna eller för tjock i mitten.

Du behöver:
400 g hallon, jordgubbar eller blåbär
2 msk flytande honung
kokosolja till pensling
Smaksättning (valfritt):
2 krm vaniljpulver
rivet skal från 1/2 citron

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 75°, gärna varmluft.
2. Koka bären med honung ca 10 minuter. Tillsätt ev vanilj och citron. Mixa till en slät konsistens. Om du vill få släta remmar, sila av bärmassan.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med smält kokosolja. Bred ut bärmassan tunt och jämnt. Sätt in plåten mitt i ugnen i 3-5 timmar. Öppna ugnsluckan emellanåt för att släppa ut fukt. Remmarna är färdiga när ytan känns helt torr.
4. Lossa pappret från remmarna och klipp eller skär i remmar.

Tips: 

För gula godisremmar använder du 400 g fruktkött av mango eller nektarin. Häll i en kastrull tillsammans med en skvätt vatten och låt koka tills det blir mjukt, ca 20 minuter. Gör sedan som med bärremmarna.

Så chokladfrossar du – lite nyttigare!​

Superenkel kokos- och mangoglass