Svalkande isglass


Granatäppeldröm

3 dl granatäppeljuice
1/2 dl grekisk yoghurt, 2%

1. Fyll glassformarna till 3⁄4 med granatäppeljuice.
2. Toppa med yoghurt, ca 2 tsk per form.
3. Stick ner en kniv eller ätpinne och rör om lite så att det bildas ett mönster.
4. Sätt i glasspinnar och frys glassen i ca 8 timmar.


Blåbärsglass

1⁄2 dl ljust rörsocker
3 dl vatten
1 msk rivet skal av en ekologisk citron
5–6 msk pressad citron
1, 2 dl blåbär – färska eller frysta

1. Koka upp socker, vatten, citronskal och blåbär i en liten kastrull.
2. Låt koka tills sockret har löst upp sig.
3. Låt svalna och tillsätt citronsaften.
4. Mixa hastigt så att bären nätt och jämnt går sönder.
5. Fördela blandningen i formar, sätt i glasspinnar och frys i ca 8 timmar.

Citrusglass

1 blodgrape

1⁄4 dl ljust rörsocker

1⁄4 dl vatten

1⁄4 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl färskpressad apelsinjuice
1⁄4 dl lättmjölk 

1. Skala grapefrukten och skär den i klyftor. 

2. Häll socker och vatten i en liten kastrull och koka upp tills sockret är upplöst. Tillsätt grapefrukt och låt koka i ytter­ligare ca 1 minut. 

3. Låt svalna och tillsätt vanilj, apelsinjuice och mjölk. 

4. Häll i formarna och frys i ca 8 timmar.

Tips!
Om du använder glass­pinnar av trä ska du låta glassen frysa i ett par timmar innan du sätter i pinnarna. Träpinnar kan du köpa hos bland annat Panduro.

 

Superenkel kokos- och mangoglass

Nektarinparfait med fikon och körsbär

Guide: våra svenska superbär