Uppfriskande örtsmoothie med tropiska frukter och kokosmjölk

Njut av den här läckra smoothien med fräsch smak av mynta, koriander och basilika. Örterna passar fint ihop med frukterna. Ett perfekt mellanmål som snabbt fyller på tömda energidepåer.

Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén

Örtsmoothie i två färger

4 stora smoothies

200 g fryst banan
200 g ananas, skalad
400 ml kokosmjölk
1 lime, juice och zest
1 msk ingefära, finriven
100 g fryst mango
2 dl vatten + 2 dl vatten
20 g mynta
20 g koriander
20 g basilika

Till servering:
färska örtblad och bipollen

Så här gör du örtsmoothien

1. Mixa banan, ananas, kokosmjölk, lime, ingefära, mango och 2 dl vatten i en blender. Smaka av och häll upp i glas. Spara ca 2 dl gul smoothie i blendern, tillsätt örterna samt 2 dl vatten. Mixa igen, späd med mer vatten om det behövs.
2. Toppa den gula smoothien med den gröna örtsmoothien samt örtblad och bipollen.