Njut av den här läckra smoothien med fräsch smak av mynta, koriander och basilika. Örterna passar fint ihop med frukterna. Ett perfekt mellanmål som snabbt fyller på tömda energidepåer.
Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
Örtsmoothie i två färger
4 stora smoothies
200 g fryst banan
200 g ananas, skalad
400 ml kokosmjölk
1 lime, juice och zest
1 msk ingefära, finriven
100 g fryst mango
2 dl vatten + 2 dl vatten
20 g mynta
20 g koriander
20 g basilika
Till servering:
färska örtblad och bipollen
Så här gör du örtsmoothien
1. Mixa banan, ananas, kokosmjölk, lime, ingefära, mango och 2 dl vatten i en blender. Smaka av och häll upp i glas. Spara ca 2 dl gul smoothie i blendern, tillsätt örterna samt 2 dl vatten. Mixa igen, späd med mer vatten om det behövs.
2. Toppa den gula smoothien med den gröna örtsmoothien samt örtblad och bipollen.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost
-
Grillade spetskålsknyten med fetaost- och quinoafyllning
-
Asiatisk squashpannkaka med sojadressing och sallad