Klassisk äppelsmulpaj

En fantastiskt god och lättbakad äppelpaj med lite mindre socker än vanligt. Baka den i en större pajform, ca 28 cm i diameter, eller i små portionsformar.

Den goda smulpajen passar utmärkt som fika, mellanmål eller dessert. Servera den med vispad grädd, glass eller vaniljsås. 

4-6 portioner

SMULDEG: 
125 gram smör, tärnat
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3 msk socker
1 krm salt 

FYYLLNING:
5 äpplen
1-2 tsk socker
1-2 tsk kanel
smör till formen

1. Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform, ca 28 cm i diameter eller små portionsformar.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor och lägg i pajformen. Strö över socker och kanel och rör om.
3. Blanda alla ingredienserna till smuldegen och fördela massan över äppelbitarna. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajen fått fin färg.

Granatäppelraita

Rödbetschokladtårta med bär

Hälsosam höst med antiinflammatorisk kost