Messmörsbröd med blåbär och mandel

Recept Caroline Hofberg  Foto Ove Lindfors

Messmörsbröd med blåbär och mandel 

1 bröd

2 dl fullkornsmjöl av dinkel
4 dl siktat dinkelmjöl
1 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl hel mandel
2 dl torkade blåbär
4 dl filmjölk
1 dl messmör 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda mjöl, rågkross, bikarbonat, salt, mandel och blåbär i en bunke.
3. Rör i filmjölk och messmör. Häll degen i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
5. Låt vila en stund och vicka sedan upp brödet. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.

Fullkorn förebygger diabetes typ 2

Kalljäst frukt- och nötbröd i korg