Små härliga muffins som är perfekta att ta med på skogspromenaden och på utflykt med familjen. Våra muffins är ett mellanting mellan omelett och paj.
Recept Louisa Lorang Foto Anders Shønnemann
Matmuffins med broccoli och sparris
ca 12 st
100 g broccoli
100 g sparris
3-4 salladslökar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
salt, peppar
olja till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skär broccoli och sparris i mindre bitar så att de passar i de runda formarna. Skär salladslöken fint.
- Blanda yoghurt och senap. Vispa ner äggen. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner grönsakerna i äggsmeten.
- Smörj en muffinsform – snåla inte på oljan!
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har stelnat.
- Låt muffinsarna svalna något innan du serverar dem eller packar ner dem i picknickkorgen.
Tips!
Du kan förstås variera fyllningen. Blomkål, ärter, pumpa och morot passar bra. Lite grövre grönsaker bepöver stekas innan du vänder ner dem i äggsmeten.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Fyllda auberginerullar med fetaostkräm, valnötter och granatäpple
-
Till det vegetariska glöggminglet: Kex med saffranssmakande pumparöra
-
Baka gott bröd till höstens soppmiddagar – glutenfritt recept
-
Tabbouleh med dinkel – smakrik sallad med nordisk twist
-
Jordnötsrutor med choklad – enkelt raw food-godis
-
Veganska sommarrullar med tofu och krispiga grönsaker
Se alla våra vegorecept