Recept: Louisa Lorang
Foto: Anders Shønnemann
Matmuffins med broccoli och sparris
Ca 12 st
100 g broccoli
100 g sparris
3-4 salladslökar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
salt, peppar
olja till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skär broccoli och sparris i mindre bitar så att de passar i de runda formarna. Skär salladslöken fint.
- Blanda yoghurt och senap. Vispa ner äggen. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner grönsakerna i äggsmeten.
- Smörj en muffinsform – snåla inte på oljan!
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har stelnat.
- Låt muffinsarna svalna något innan du serverar dem eller packar ner dem i picknickkorgen.
Tips!
Du kan förstås variera fyllningen. Blomkål, ärter, pumpa och morot passar bra. Lite grövre grönsaker bepöver stekas innan du vänder ner dem i äggsmeten.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
Se alla våra vegorecept