Matiga muffins med broccoli och sparris – perfekt utflyktsmellis

Små härliga muffins som är perfekta att ta med på skogspromenaden och på utflykt med familjen. Våra muffins är ett mellanting mellan omelett och paj.

Recept Louisa Lorang  Foto Anders Shønnemann

Matmuffins med broccoli och sparris

ca 12 st

100 g broccoli
100 g sparris
3-4 salladslökar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
salt, peppar
olja till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccoli och sparris i mindre bitar så att de passar i de runda formarna. Skär salladslöken fint.
  2. Blanda yoghurt och senap. Vispa ner äggen. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner grönsakerna i äggsmeten.
  4. Smörj en muffinsform – snåla inte på oljan!
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har stelnat.
  6. Låt muffinsarna svalna något innan du serverar dem eller packar ner dem i picknickkorgen. 

Tips!

Du kan förstås variera fyllningen. Blomkål, ärter, pumpa och morot passar bra. Lite grövre grönsaker bepöver stekas innan du vänder ner dem i äggsmeten.

Se alla våra vegorecept