Matmuffins med broccoli och sparris


Matmuffins med broccoli och sparris

Recept Louisa Lorang  Foto Anders Shønnemann

ca 12 st

100 g broccoli
100 g sparris
3-4 salladslökar
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
6 ägg
salt, peppar
olja till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccoli och sparris i mindre bitar så att de passar i de runda formarna. Släng den nedre, trådiga delen av sparrisen. Skär salladslöken fint.
2. Blanda yoghurt och senap. Vispa ner äggen. Krydda med salt och peppar.
3. Vänd ner grönsakerna i äggsmeten.
4. Smörj en muffinsform – snåla inte på oljan!
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har stelnat.
6. Låt muffinsarna svalna något innan du serverar dem eller packar ner dem i picknickkorgen. 

Tips!

Du kan förstås variera fyllningen. Blomkål, ärter, pumpa och morot passar bra. Lite grövre grönsaker bepöver stekas innan du vänder ner dem i äggsmeten.

Lyxig hummuspizza på 20 minuter

Värmande ayurvedisk gryta