Gunilla blev kvitt humörssvängningarna – tack vare saffran

Gunilla Hägerklint gillar fart och fläkt både i arbetslivet och privat – och brukar ha lätt för att se det ljusa i tillvaron. Men för snart två år sedan började hon känna att humöret kunde svänga på en femöring och att oro och trötthet frestade hårt på energin. Då tipsade en väninna om kosttillskott.

Text: Sven-E Lindberg
Foto: Privata och Getty Images

Gunilla Hägerklint, 59 år, har ett långt förflutet i dagligvaruhandeln och arbetar i dag som regionchef på ett bemanningsföretag som riktar sig just till butiksföretag. Ett jobb som hon verkligen brinner för.

— Jag älskar mötet med kunden, men också att se till att kundupplevelsen i butik blir så bra som bara möjligt genom att se till att rätt person är på rätt plats, förklarar Gunilla, som ursprungligen är från Malmö men som sedan 32 år bor i Vellinge.

LÄS ÄVEN: Här kan du träna bort klimakteriebesvären

På fritiden blir det mycket träning, gärna padel eller gruppgympa, men allra helst träning på vibrationsplatta.

— Att träna på vibrationsplatta ger den där lilla extra utmaningen och är det absolut roligaste jag gjort i träningsväg. Men får jag chansen så spelar jag väldigt gärna padel med min dotter, det är också fantastiskt roligt.

Blev arg eller ledsen för ingenting

Hon beskriver sig själv som en aktiv och driven person som gillar att ha mycket på gång. Därför blev kontrasten så skarp när energin och orken plötsligt inte blev lika självklar längre för ett par år sedan.

— Det började med att humöret kunde svänga på ett sätt som jag aldrig har upplevt tidigare, berättar hon. Jag blev också oroligare i kroppen, kunde inte koppla av riktigt, fick svårt att sova och blev bara tröttare. Eftersom hon också fick plötsliga värmevallningar trodde Gunilla att besvären kunde bero på hormonsvängningar i senare delen av klimakteriet.

LÄS ÄVEN: Yoga bort dina klimakteriebesvär med 4 enkla övningar

— De snabba humörkasten, oron och tröttheten störde mig verkligen och jag kunde bli arg eller ledsen för nästan ingenting, över saker som jag tidigare knappt hade reagerat på. Det var oerhört frustrerande och det blev bara värre och värre.

Testade Saframyl

Gunilla berättade för en väninna om sina problem. Väninnan tipsade om att kryddor som saffran, kanel och ingefära i kaffet hjälpt henne att rå på sina klimakterieproblem. Hon hade också med framgång testat kosttillskottet Saframyl i två olika varianter; Positive Mood och Positive Sleep.

— Saframyl, baserat på extrakt av saffran, lät som ett vettigt alternativ. Jag är nämligen ytterst försiktig med läkemedel och tar i princip bara de jag verkligen måste ta — som Levaxin för sköldkörteln.

LÄS ÄVEN: Så tar du dig igenom förklimakteriet – med hjälp av små livsstilsförändringar

Hon bestämde sig för att testa Saframyl Positive Mood, som förutom extrakt av saffran även innehåller magnesium och vitaminerna B1, B2, B3, B6, B12 och D3.  

Nu kan jag njuta fullt ut av livet igen!
Denna corona-sommar har Gunilla upplevt Sverige på sin motorcykel.

— Jag vet inte riktigt vad jag väntade mig, men märkte redan efter ett par veckor att jag var gladare och piggare och sedan släppte besvären steg för steg. Det var en sådan oerhörd lättnad, för jag var så himla arg på den här främmande känslan. Det kändes som att någon tagit över min kropp.

Nu har Gunilla tagit Saframyl Positive Mood i snart två år och mår, som hon själv beskriver det, bättre än någonsin.

Fick tillbaka energin tack vare kosttillskott

— Jag kände inte alls igen mig själv och tackar verkligen min lyckliga stjärna för att jag hittade ett naturligt sätt att rå på problemen. Nu är jag gladare, känner mig mer stabil och har fått tillbaka min ork och energi. Ett tag kändes det som att jag hade fullt upp med att hålla mig själv igång, nu räcker energin även till barn och barnbarn — och det känns fantastiskt. En tablett varje morgon har verkligen gjort underverk.

Denna speciella corona-sommar har det blivit en hel del motorcykelturer.

— Jag är en riktig motorcykelmänniska och har åkt MC sedan jag var 16 år. Inte mycket slår frihetskänslan när man susar fram på en Harley Davidson genom landskapet.

LÄS ÄVEN: Så får du friskare hår efter klimakteriet – stärk svallet inifrån och ut

Tidigare har Gunilla bland annat kört den klassiska Route 66 i USA och varit med på stora motorcykelträffar som Daytona. Men denna sommar fick det av förklarliga skäl bli upptäcktsfärder på hemmaplan i stället.

— Det finns så mycket fint att uppleva också alldeles om knuten här i Sverige och det har jag verkligen gjort i år. Vi är ett gäng som åkte tillsammans som unga och som nu hittat tillbaka till varandra igen, så det har blivit många fina stunder. Och bäst av allt — nu kan jag också njuta av allt, helt och fullt.

Vad är Saframyl?

Saframyl Positive Mood innehåller det patenterade saffransextraktet SATEIERAL som anses ha en positiv effekt på känslomässig balans. EPSA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, har godkänt hälsopåståenden om saffransextrakt ”för att upprätthålla en bra mental balans före och under menopausen och i samband med PMS”.

Det finns ett flertal studier på saffransextrakt som visat att tillskott av saffran kan ha en likvärdig effekt som vissa antidepressiva medel (som fluoxetin) – men utan biverkningar.

LÄS ÄVEN:

Saframyl Positive Mood innehåller förutom saffransextrakt även magnesium och ett komplex med vitaminerna B1, B2, B3, B6, B12 och D3. Saframyl Positive Sleep, speciellt utformad för sömnbesvär, innehåller extrakt av saffran, vallmo, citronmeliss, magnesium och vitamin B6.

Nu kan jag njuta fullt ut av livet igen!

Se vad vi mer har skrivit om klimakteriet och kosttillskott