Små tomatpajer med spetskål

Recept Bente Nissen Lundsgaard Foto Betina Hastoft

Små tomatpajer med spetskål

4 portioner

Pajdeg:
100 g smör
175 g vetemjöl
1 dl sesamfrö
¼ tsk salt
1 äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning:
5 salladslökar
250 g spetskål, skivad
4 ägg
150 g keso
100 g cheddar, riven
salt och svartpeppar
10 körsbärstomater
1 tsk torkad oregano

Gör så här:
1. Skär smöret i små tärningar. Smula sönder smöret i mjölet och blanda ner sesamfrö och salt tills blandningen liknar riven ost. Samla ihop degen med äggula och vatten. Låt degen vila övertäckt i 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 180°.
2. Fördela degen i 4–6 små pajformar. Förbaka i 10 minuter.
3. Skär löken i tunna skivor. Koka upp och sjud kålen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl.
4. Vispa ägg, keso, ost, salt och peppar. Blanda ner de kokta grönsakerna. Fördela tomaterna i pajformarna. Strö över oregano. Grädda pajerna i ca 30 minuter eller tills de är gyllene.

Recept: Mumsiga matmuffins med broccoli och sparris

Grönkålstabbouleh med torkade gula tomater