Härliga hembakade hastbullar

Recept Kristina Eriksson  Foto Åsa Dahlgren

Hastbullar med banan

12 st

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
1 banan
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter
Garnering:
pinjenötter eller hackade hasselnötter 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.
3. Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.
4. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.
5. Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg.
6. Låt hastbullarna svalna på ett galler.

Tips! 

Bullarna är godast samma dag som du gör dem.

 

 

Messmörsbröd med blåbär och mandel

Rödbetschokladtårta med bär