Ibland blir man sugen på något sött och gott – NU! Prova våra smarriga bullar som blir klara på ett kick. De innehåller dessutom mindre socker eftersom de sötas med banan.
Recept Kristina Eriksson Foto Åsa Dahlgren
Hastbullar med banan
12 st
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g kylskåpskallt smör
1 banan
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter
Garnering:
pinjenötter eller hackade hasselnötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.
3. Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.
4. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.
5. Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg.
6. Låt hastbullarna svalna på ett galler.
Tips!
Bullarna är godast samma dag som du gör dem.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Fyllda auberginerullar med fetaostkräm, valnötter och granatäpple
-
Till det vegetariska glöggminglet: Kex med saffranssmakande pumparöra
-
Baka gott bröd till höstens soppmiddagar – glutenfritt recept
-
Tabbouleh med dinkel – smakrik sallad med nordisk twist
-
Jordnötsrutor med choklad – enkelt raw food-godis
-
Veganska sommarrullar med tofu och krispiga grönsaker