Vill du unna dig något riktigt smaskigt? Prova vårt härligt knäckiga chokladbräck med smak av salta jordnötter och Dumle.
Recept Kerstin Svensson Foto Olof Abrahamsson
ca 30 bitar
300 g vit choklad
1/2 dl salta jordnötter
6 Dumlekolor
1 dl mandelspån
1 dl flingor, Kellogg’s Special K
25 g mörk choklad att ringla över
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad under omrörning.
2. Hacka jordnötter och kolor grovt, blanda ner i chokladen tillsammans med mandel och flingor.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till 1/2 cm tjocklek. Låt stelna.
4. Smält den mörka chokladen och ringla över. Låt stelna och bryt i bitar.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Picklad svamp med smak av lime och peppar
-
3 recept med maskrosor: ”Ogräset” är nyttigare än du tror
-
Nyttig bovetegröt med äpple, valnötter och mandelmjölk
-
Rosa smoothiebowl med färska bär och hemgjord granola
-
Overnight oats med frukt och färska bär – busenkel frukost som smakar efterrätt
-
Krämig svampsoppa med balsamico och timjankrutonger