Vill du unna dig något riktigt smaskigt? Prova vårt härligt knäckiga chokladbräck med smak av salta jordnötter och Dumle.
Recept Kerstin Svensson Foto Olof Abrahamsson
ca 30 bitar
300 g vit choklad
1/2 dl salta jordnötter
6 Dumlekolor
1 dl mandelspån
1 dl flingor, Kellogg’s Special K
25 g mörk choklad att ringla över
Gör så här:
1. Smält chokladen över vattenbad under omrörning.
2. Hacka jordnötter och kolor grovt, blanda ner i chokladen tillsammans med mandel och flingor.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till 1/2 cm tjocklek. Låt stelna.
4. Smält den mörka chokladen och ringla över. Låt stelna och bryt i bitar.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Fyllda auberginerullar med fetaostkräm, valnötter och granatäpple
-
Till det vegetariska glöggminglet: Kex med saffranssmakande pumparöra
-
Baka gott bröd till höstens soppmiddagar – glutenfritt recept
-
Tabbouleh med dinkel – smakrik sallad med nordisk twist
-
Jordnötsrutor med choklad – enkelt raw food-godis
-
Veganska sommarrullar med tofu och krispiga grönsaker