Håll i, håll ut och håll formen med vår hemmaträning

Nu är inte rätta tiden att gå på gym, danskurser, tennis och annat som vi brukar ägna oss åt för att hålla oss i trim. Sofia Åhman, som är din personliga tränare i vår webbkurs, bjuder här på ett perfekt hemmapass för att hålla formen i coronatider. En handduk är enda redskapet som du behöver.

Håll i, håll ut och håll formen med vår hemmaträning

Den här övningen tar på midjan och magen.

Text Sofia Åhman/Malin Gavelin Foto Evelina Rönnbäck   

Sidoböjningar 

Håll handduken med raka armar över huvudet. Fäll åt sidan så att det sträcker i midjan. Kom tillbaka upp och upprepa på andra sidan. Tänk på att hålla kroppen rak och handduken spänd. Övningen tränar midja och mage. Upprepa tio gånger på varje sida.

Här tränas framför allt baksida lår och säte.

 

 

Höftlyft med glid 

Ligg på rygg med fötterna nära sätet. Lyft höften så högt du kan och placera höger fot på handduken. Glid med höger fot så att benet sträcks. Dra sedan tillbaka foten. Se till att hålla höften högt under hela övningen! Upprepa tio gånger och byt sedan ben. 

 

Tränar främst bålen, men också bröst och axel.

Mountain climbers 

Stå först i armhävningsposition med båda fötterna bakåt och händerna på golvet (tyngre) eller händerna på en stol (lättare). Sätt vänster fot på handduken. Dra in vänster knä så långt du kan under dig. Glid sedan tillbaka till utsträckt läge. Tänk på att hålla kroppen rak. Upprepa tio gånger och byt sedan ben.

 

Bröstet får en skön stretch och axlarna får den rörlighet de behöver.

Latsdrag  

Sänk händerna bakom huvudet samtidigt som du sträcker handduken så mycket du kan. Kom upp till raka armar igen. Tänk på att hålla ditt huvud rakt så att du inte skjuter fram det.
Här jobbar du med triceps och bröstryggen. Upprepa tio gånger. 

 

 

 

 

Här tränar du lår och säte.

Sidoutfall 

Sätt höger fot på handduken. Böj vänster ben samtidigt som du glider ut med höger fot. Räta på vänster ben igen och glid tillbaka med höger fot.
Upprepa tio gånger och byt sedan ben.

 

  • Få tidningenhalsa.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!