Honungsrostad nötblandning

Recept och foto Frida Eriksson

6 dl blandade nötter och frön t ex cashewnötter, mandlar och pumpafrön
2 msk färsk persilja
1 msk färsk dill
1 msk flingsalt
1 msk vitlökspulver
1 1/2 tsk paprikapulver
2 tsk honung
1 äggvita
Ugn: 150°/200°

Gör så här:

1. Hacka persilja och dill. Mortla tillsammans med flingsalt, vitlökspulver och paprikapulver.
2. Vispa upp äggvitan i en stor skål. Häll i nötterna tillsammans med kryddblandningen och honung. Blanda runt ordentligt.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 150° ca 15 minuter, rör om halvvägs. Höj ugnstemperaturen till 200° och rosta i ytterligare 5–7 minuter. Förvara nötblandningen i en tät burk.

Tips!

Variera blandningen efter tycke och smak genom att välja olika kombinationer av nötter och frön.

Därför är valnötter supermat

Crostini med ärtpesto