Recept och foto: Frida Eriksson
6 dl blandade nötter och frön t ex cashewnötter, mandlar och pumpafrön
2 msk färsk persilja
1 msk färsk dill
1 msk flingsalt
1 msk vitlökspulver
1 1/2 tsk paprikapulver
2 tsk honung
1 äggvita
Ugn: 150°/200°
Gör så här:
1. Hacka persilja och dill. Mortla tillsammans med flingsalt, vitlökspulver och paprikapulver.
2. Vispa upp äggvitan i en stor skål. Häll i nötterna tillsammans med kryddblandningen och honung. Blanda runt ordentligt.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 150° ca 15 minuter, rör om halvvägs. Höj ugnstemperaturen till 200° och rosta i ytterligare 5–7 minuter. Förvara nötblandningen i en tät burk.
Tips!
Variera blandningen efter tycke och smak genom att välja olika kombinationer av nötter och frön.
Senaste vegorecepten från Tidningen Hälsa:
-
Saftigt morotsbröd med chiafrön och havre
-
Fem goda vegosoppor att laga i höst: Nyttigt och budgetvänligt
-
Tomatsallad med chili, lime och koriander – spännande smaker på enkelt vis
-
Vegetarisk curry med blomkål och kikärtor – nyttigt och lättlagat
-
Ugnsrostade rotfrukter med honung och rosmarin
-
Ugnsbakade körsbärstomater med vita bönor och fetaost