Parmesankakor med rödbetskräm

Här är perfekta plockmaten till en drink, ett glas vin eller framför tv:n till en kopp te. Vi lovar att du kommer att älska de här smakrika småkakorna med den smarriga toppingen!

Recept Maria Dahlquist Foto Ola Cedell

8 portioner

Parmesankakor:
80 g grovriven parmesanost
2 1⁄2 dl mjöl
100 g smör
1 äggula
Rödbetskräm:
200 g färskost
2–3 msk rödbetsjuice eller 1 kokt rödbeta
50 g riven prästost

Gör så här:
1. Kör ingredienserna till parmesankakorna i en matberedare. Rulla till 2 jämna, fina längder. Vira in i plastfolie och låt vila i kylskåpet i en halvtimme.
2. Skär upp och lägg på en bakpappersklädd plåt. Baka i 175° ca 15 minuter. Förvara kakorna oplastade i rumstemperatur.
3. Kör färskost, rödbetsjuice och ost i en mixer. Spritsa på kakorna och dekorera med till exempel torkade rosenblad (finns i hälsokosten) eller någon fin ört.

TIPS!

För att variera kan du smaksätta toppingen med blåbär istället för rödbetor.   

Timjankakor med örtte

Recept: Nyttiga italienska rätter

Färskoströra med rödbeta