Vegocurry med kokos och russin

En underbar vegetarisk linsgryta, med pumpa, rotfrukter och värmande indiska kryddor, som inte alls är kryddstark. Den här middagsrätten är glutenfri, mjölkfri och rik på antioxidanter.

Recept Caroline Hofberg  Foto Ove Lindfors

Vegocurry med kokos och russin

4 portioner

1 kg blandade rotfrukter och butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
2 msk solrosolja
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 burk gröna linser, 400 g
1 dl mjuka russin
flingsalt
färsk koriander

Gör så här:

1. Skala och skär rotfrukter och pumpa i bitar. Rotfrukterna har längre koktid än pumpan, så skär dem i något mindre bitar. Hacka vitlöken. Fräs allt i en gryta med olja. Rör i kryddor och tomatpuré och låt det fräsa en liten stund.
2. Tillsätt kokosmjölk, koka under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter.
3. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda i linser och russin när ca 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt. Strö över hackad koriander.

TIPS!

Servera med basmatiris, mango chutney, gärna spicy, rostade kokoschips och turkisk yoghurt.

Värmande ayurvedisk gryta

Indisk gryta med mynta