Recept: Edamamebönor med sojadressing

Edamamebönor är japanska sojabönor med en god, nötig smak. De är ett både trevligt och nyttigt snacks till fördrinken och de passar perfekt som plockmat.

Av Ylva Porsklev  Foto Stefan Wettainen

Edamamebönor med sojadressing

4 portioner

300 g sojabönor med skida (edamamebönor)
2 msk ljus soja
2 msk vatten
2 msk färskpressad apelsin
1 tsk worcestershiresås
1 tsk riven färsk ingefära
2 krm chiliflakes

Gör så här

1. Tillaga sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll soja, vatten, pressad apelsin och worcestershiresås i en stekpanna. Tillsätt ingefära och chiliflakes och låt koka upp. Koka ner tills hälften av vätskan är kvar.
3. Vänd ner sojabönorna i pannan och blanda runt så att såsen täcker skidorna.
4. Lägg upp i en skål och servera som snacks. Stoppa in skidan i munnen och dra ut bönorna med tänderna. Släng sedan skidan och ät bönorna.

Tips!  
Edamamebönor med skida finns i frysdisken.

 

Crostini med ärtpesto

Färskoströra med rödbeta