Av Ylva Porsklev Foto Stefan Wettainen
Edamamebönor med sojadressing
4 portioner
300 g sojabönor med skida (edamamebönor)
2 msk ljus soja
2 msk vatten
2 msk färskpressad apelsin
1 tsk worcestershiresås
1 tsk riven färsk ingefära
2 krm chiliflakes
Gör så här
1. Tillaga sojabönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Häll soja, vatten, pressad apelsin och worcestershiresås i en stekpanna. Tillsätt ingefära och chiliflakes och låt koka upp. Koka ner tills hälften av vätskan är kvar.
3. Vänd ner sojabönorna i pannan och blanda runt så att såsen täcker skidorna.
4. Lägg upp i en skål och servera som snacks. Stoppa in skidan i munnen och dra ut bönorna med tänderna. Släng sedan skidan och ät bönorna.
Tips!
Edamamebönor med skida finns i frysdisken.