Varm nudelsallad med vegokyckling

Njut av en matig och mättande varm sallad som är fullspäckad med nyttigheter. Den frasiga kycklingfilén är panerad med pankoströbröd och är fantastiskt god.


Nudelsallad med grönkål, granatäpple och vegokyckling 

Grönkål innehåller rikligt med C-vitamin och aminosyror som kan göra dig mer energifylld, positiv och glad. Lägg därtill granatäppelkärnor, som är fullproppade med antioxidanter.

Recept Cecilie Sofie Svensson Foto Chris Tonnesen 

4 portioner 

2 paket fullkornsnudlar (à 250 g)
2 dl grönkål, strimlad
2 msk sesamolja
300 g vegokyckling-filé
2 dl pankoströbröd
1 dl neutral olja
salt, peppar
Dressing
½ dl soja
2 msk sesamolja
1 tsk färsk ingefära, finriven
saft av ½ citron
Dessutom:  
1 dl granatäppelkärnor
färsk koriander

Gör så här: 
1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
2. Fräs grönkål i 2 msk sesamolja i en kastrull på hög värme ett par minuter, tills den börjar bli lite mjuk med spröda kanter. Lägg kålen på en bit hushållspapper, strö över salt.
3. Skär vegokycklingen i strimlor, salta och peppra, vänd runt i pankoströbröd. Värm olja i en stekpanna, stek vegokycklingen tills den är gyllene. Låt fettet sugas upp av hushållspapper.
4. Rör ihop alla ingredienser till dressingen, vänd ner tillsammans med nudlar, grönkål och granatäppelkärnor.
5. Lägg nudlarna på ett fat, toppa med massor av färsk koriander och de spröda vegokycklingbitarna. Servera och ät genast.

 

Five spice nudelsallad med svamp

Växtvacker vintersallad