Broccolipanna – äggstra nyttigt på påskbordet

En rätt som blivit populär på senare tid är "shakshuka", alltså ägg bakade i tomatsås. Här är en variant av den rätten, där vi använt broccoli och svamp att baka äggen i istället. Perfekt på påskbordet!

Recept: Cecilia Davidsson 
Foto: Eva Hildén

Broccolipanna med ägg

4 Portioner  

1 gul lök
1 msk ghee eller olivolja
150 g broccoli
100 g ostronskivling
50 g spenat
1 vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 msk tamari
1 dl vatten
svartpeppar från kvarn
4 ägg
1 knippe dill
1 msk riven pepparrot
Tillbehör:
1 dl mjölksyrad morot
1 morot och 2 msk dill

Gör så här:

1. Skiva löken. Hetta upp ghee i en stekpanna, gärna i gjutjärn, och stek löken mjuk på medelhög värme.
2. Skär broccoli och ostronskivling i mindre bitar och tillsätt dem i pannan. Rör runt och tillsätt efter några minuter spenat, vitlök, äppelcidervinäger och tamari.
3. Vänd runt och tillsätt vatten, svartpeppar och ägg när vätskan absorberats.
4. Gör en liten grop bland grönsakerna att placera äggen i. Laga på medelhög värme och servera när äggen är klara.
5. Toppa med dill och pepparrot.
6. Blanda till sist mjölksyrad morot med en vanlig strimlad morot och finhackad dill. Servera till broccolipannan.