Recept: Cecilia Davidsson
Foto: Eva Hildén
4 portioner
3 ägg
1⁄3 dl durramjöl
1 tsk örtsalt
1⁄2 dl havremjölk
1⁄2 zucchini, strimlad
1 näve strimlad vit- eller rödkål
2 salladslökar, både den vita och den gröna delen
1 dl kimchi, mjölksyrad
2 msk kokosolja till stekning
1 msk rostad sesamolja till stekning
Gör så här:
- Vispa samman ägg, durramjöl, örtsalt och havremjölk till en smet med slät konsistens.
- Strimla zucchini, vitkål och salladslök och rör ner i äggsmeten tillsammans med kimchin.
- Hetta upp kokosolja och sesamolja i en stekpanna. Klicka ut 3⁄4 dl smet till varje kaka i pannan och stek i fyra minuter på varje sida tills de är gyllene. (Totalt 2 omgångar med fyra kakor i varje panna.)
Avokadomajo
1 avokado
1 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 msk citronjuice
1 tsk senap
2 tsk näringsjäst, om du har
1 tsk örtsalt
1⁄2 tsk chili
1⁄2 dl olivolja
Gör så här:
- Mixa avokado med havremjölk, citronjuice, senap, örtsalt och chili till en slät konsistens. Tillsätt olivoljan samtidigt som mixen kör till en krämig och fluffig konsistens.
- Förvara svalt till servering.
Till servering:
1 msk jordnötssmör
2 msk tamari
1⁄2 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
1⁄2 tsk chiliflakes
2 dl mungbönsgroddar
1 morot, strimlad
2 nävar bladgrönt
rostade jordnötter, hackade
färsk koriander
- Vispa samman jordnötssmör, tamari, vatten, äppelcidervinäger och chiliflakes till en slät konsistens till en dressing.
- Vänd runt dressingen med groddarna, morot och bladgrönt.
- Servera kimchikakorna toppad med sallad, avokadomajo, rostade jordnötter och koriander.