Pasta à la bolognese

Älskar du pasta men vill dra ner på kolhydraterna? Här får du ett grönt, nyttigt och smakrikt middagstips utan mjöl och gluten. En rätt som de flesta kan njuta av!

Recept Vibeke Lehn  Foto Maria Warnke Nørregaard

Pasta à la bolognese

2 portioner

1 tsk olivolja
2 gula lökar, hackade
1–2 pressade vitlöksklyftor
300 g quornbitar (djupfrysta)
1 burk krossade tomater
1 msk ekologiskt citronskal, rivet
1 lagerblad
1 tsk krossad oregano
1 msk lagrad balsamico
150 g squashgetti
ev färsk oregano
salt
peppar

Gör så här:

1. Värm oljan i en stor sautépanna, fräs lök och vitlök, tillsätt quornbitar, fräs vidare under omrörning tills de är gyllene.
2. Häll i tomaterna, tillsätt citronskal, lagerblad, salt, peppar samt oregano och låt sjuda 15 minuter.
3. Smaka av med balsamico och kryddor.
4. Skär squashen i två delar på längden. Skrapa bort kärnorna.
5. Lägg i en kastrull med kokande vatten tills squashen är mjuk, ca 20 minuter. Låt svalna.
6. Dra med en gaffel längs squashen så att du får smala strängar.
7. Servera såsen med squashgetti och lite färsk oregano.

Tacofeeling i fräscha blad

Tomat och squash i fin form

Marockansk tofu & aubergine på flatbread